Diensten

VoetreflexPlus

VoetreflexPlus Therapie

VoetreflexPlus Therapie houdt in dat ik middels massage uw reflexen op de voeten ga stimuleren. De zones op uw voeten, die bepaalde organen en weefsels weerspiegelen, worden op natuurgeneeskundige wijze behandeld. Dit gebeurt door Westerse massage technieken. Aanvullend tijdens de behandeling masseer ik de meridiaan banen en acupunctuur punten, die specifiek voor uw behandeling van toepassing zijn. Deze kennis komt voort uit de TCM. Deze afkorting staat voor Traditional Chinese Medicine. Kortom, in één behandeling werk ik met massage technieken uit twee verschillende beschavingen, vandaar de naam VoetreflexPlus.

Uit de traditionele Chinese Geneeskunde bestaat een theorie van De 3 Schatten ofwel de San Bao. Deze theorie verwijst naar 3 primaire energieën:

  1. Jing energie is gevormd uit uw constitutie en is vanaf geboorte ontstaan (het fysieke lichaam).
  2. Qi energie stroomt door uw lichaam en zorgt voor lichamelijke- en geestelijke activiteiten (het energetische lichaam).
  3. Shen energie uit zich in helder denken, een goed geheugen en scherpe zintuigen (het bewustzijn lichaam).

Het mysterieuze China, met zijn eeuwenoude tradities en spiritualiteit, is uitgegroeid tot een unieke beschaving in vergelijking tot het Westen. Mede door mijn roots en interesse ben ik breed opgeleid en kan ik uw klachten verlichten met technieken vanuit deze twee verschillende beschavingen.

Voetreflex therapie is bevorderend voor uw gezondheid en geluk. De therapie heeft een zeer ontspannende werking en kan een positieve bijdrage leveren naast reguliere of Chinese behandelingen. De therapie is holistisch gezien inzetbaar voor zowel chronische als acute klachten en is geschikt voor alle leeftijden. Holistisch betekent dat de therapie werkzaam is op lichamelijk, emotioneel en mentaal niveau: de Jing – Qi – Shen eenheid.

Specialisaties

Naast mijn specialisaties bezit ik vaardigheden van wel 30 verschillende soorten massages, die gecombineerd uw klacht kunnen verlichten.

Chinflex Professional

Als Chinflex Professional heb ik mij verder verdiept in de TCM en kan ik op ontspannende wijze de organen, wervelkolom, spieren en gewrichten masseren, die verband houden met uw klachten. De massages bestaan uit combinaties van voet-, hand- en oorreflex en bijbehorende meridianen.

Veel voorkomende ziektebeelden

Massage bij hoofdpijn en migraine, massage bij pathologie van de huid, vitaliseren ontspanningsmassage.

Stervensbegeleiding en Rouwverwerking

Zachte sederende massages.

MAAK EEN AFSPRAAK

U bent welkom in mijn praktijk