Chinese cultuur

Tui Na/Zen massage en klankschalen

Tui Na/Zen massage

Tijdens mijn studiereis in 2011 naar de Chinese hoofdstad Beijing, heb ik kennis mogen maken met de Tui Na massage. Ik heb les gekregen van een Chinese professor in het Acupunctuur Centre van Beijing. De Tui Na massage is een ontspannende lichaamsmassage, welke in China door artsen wordt gegeven en valt onder één van de Chinese therapieën uit de TCM. Het doel van de massage is om een uitgebalanceerde en vrije stroom van de Qi energie te bewerkstelligen.

Voorafgaand aan de behandeling neem ik bij u een anamnese af, volgens de Chinese methode. Ik neem een tong en polsdiagnose om te kijken hoe uw gezondheid ervoor staat. Met de Tui Na massage kan ik specifieke nek, schouder en rugklachten verlichten. Na de massage wordt uw bovenlichaam verwarmt met een 2-koppige moxa lamp.

De werking van een moxa lamp:

De moxa lamp bezit ingebouwde platen met mineralen die essentieel zijn voor lichamelijke processen. De lamp zendt via een hitte element elektromagnetische golven uit die het lichaam kan herkennen. Deze golven worden door het lichaam geabsorbeerd en stimuleren de bloedcirculatie, de aanvoer van zuurstof in de weefsels en verdrijven afvalstoffen uit cellen. Dit bevordert het zelf genezend vermogen van het lichaam en verhoogt uw weerstand. Daarnaast verlaagt de warmte kou en spanningen in de spieren van uw nek, schouder en rug en is daarom ook goed tegen blessures of de griep.

Klankschalen Therapie

Tijdens een klankschalen therapie ligt u op een bed omringd met mooie Tibetaanse schalen. Ook wordt uw lichaam deels bedekt met enkele schalen. Tijdens de behandeling gebruik ik klankschalen van verschillend formaat. De grootste heeft een diameter van 49 cm, en daar op volgt een schaal van 33 cm, 18 cm en twee kleinere klankschalen van 11 cm. De schalen worden met verschillende slagers aangeslagen. Hierdoor komen klanken vrij die hoge of lage tonen voortbrengen. Deze klanken resoneren in de ruimte waarin u ligt en U voelt bewust de trillingen van de klankschalen die op uw lichaam zijn gelegd en aangeslagen. Het is een genot om u aan deze resonantie over te geven. Hierdoor ontspant u en kunt u spanningen in uw lichaam en geest loslaten. Emoties kunnen zo gereguleerd worden bij stress of verdriet. De klankschaal therapie voert u mee in een fase van ontspanning en mooie geluiden. Geniet van dit mooie moment zonder haast of zorgen.

Naast Tui Na/Zen massages, bied ik Chinfood therapie aan en neem ik u mee in de Chinese Vijf Elementenleer.

*nb. De Klankschalen Therapie komt niet in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar.

MAAK EEN AFSPRAAK

U bent welkom in mijn praktijk