Indiaans Cultuur

Hot Stone massage & oorkaarsen

Hot Stone massage

Deze therapie met warme stenen is een methode die vroeger zeer gangbaar was bij Indiaanse volkeren. De gladde stenen zijn gevormd door het stromende water in rivierbeddingen. Ik gebruik 5 basaltstenen van verschillende vormen en maten, welke in een Hot Stone pan worden verwarmd. Tijdens het opwarmen van de stenen gebruik ik speciale kruiden in het water. De warmte en de druk van de stenen tijdens de massage dringen diep door in uw spieren en weefsels. Zo stimuleert deze massage uw doorbloeding en activeert het uw lymfe systeem voor een ontspannende, ontgiftende en afvoerende werking. Het geeft een verkwikkend gevoel en u krijgt hierbij uw vitaliteit en energie weer terug door.

U kunt kiezen voor een totale Hot Stone lichaamsmassage van 45 min of voor een deelbehandeling van 25 min. Bij koude dagen waarbij spieren stijf worden en  verkrampingen veelvuldig voorkomen, is deze massage zeer aan te bevelen. Een geschikte massage voor een heerlijke “welness beleving”.

*nb. De Hot Stone Massage komt niet in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar.

Oorkaars therapie

Volgens een oud Indiaans gebruik is dit een werkzame therapie ter ontspanning van lichaam en geest. Het branden van een kaars in het oor werd reeds in de oeroude tijden al toegepast. Door het branden van de oor kaars ontstaat er een vibratie in het oor waardoor het trommelvlies gemasseerd en doorlaatbaar wordt. De vibratie trekt steeds verder de oor gang in en uiteindelijk ook dieper in het hoofd. De doorbloeding en lymfestroom in oren, keel, neus- en bijholten wordt bevorderd. De behandeling heeft zo een diepe ontspannende werking, waardoor u kalmeert en een relaxte en bevrijdend gevoel krijgt.

De behandeling gaat als volgt:

  • De oren en de hals worden met een geurende aromaolie gemasseerd.
  • Oor kaarsen worden opvolgend in een linker en rechter zijligging opgebrand.
  • De behandeling wordt afgesloten met het gebruik van warme en kleine kruidenstempels.

De oor kaars therapie is doeltreffend tegen o.a.: oorsuizingen, sinus klachten, voorhoofdsholte ontsteking, keelpijn, jetlag en stress. Geschikt voor mensen die veel vliegen en regelmatig met een jetlag te maken hebben.   

**nb. Oorkaars therapie behandelingen komen niet in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar.

MAAK EEN AFSPRAAK

U bent welkom in mijn praktijk